About Satya Pratiwi

Common medical student whom desire coming to all places in world and avoiding too much working behind the desk.

My First (successful) Green Juice Experience

First post in March! Felt quite effective about everything today since I had my routine breakfast (all hail bubur bayi Nestlé~~) within less-than-15-minutes-after-bed, another breakfast again around 9 AM (pizza hut buy 1 get 1 platter ftw!) and stopped by supermarket so I bought that little green to make this little green heheh :3 And currently I’m planning on finishing something by tonight. Maybe I’m on my manics grateful state that everything seems a lot lot more bright.

Some argue this green is just disgusting (mom previously agreed tapi semua berubah semenjak hari ini) okay, just refer back to the title

Continue reading

Advertisements

Meredam emosi

– jangan ngurusin ES atau proposal skripsi atau tugas lain, dijamin kacek mandeg, raga disana tapi jiwa entah kemana

– hindari buat status. dijamin statusmu emosian. atau kalau mau sangar boleh juga. kita bisa menanam persepsi baru tentang diri kita di benak orang.

– tidur. terbukti!! kalau pada awalnya tekanan itu ngebuat sisi frontal kepalaku nyut-nyutan, alhasil bangun tidur besoknya semua lebih ringan, lebih mudah memaafkan walaupun belum tentu mudah dilupakan.

Six Years

Hi peeps! Been more than month since last I posted on blog. Writing on blog needs extra effort when you got many things to get nailed with, and more more things comes more tempting than usual than the duty itself. So how’s life? Fine fine fine? Mine is quite good tho still not starry ones. Simply so so. What’s exciting is….this month it’s start RAINING!! Gloomy sky, cooler air, mild rain. But the PHP sky is much more than one promising definite rain. I rarely tell anyone about anything I like or dislikes, so this is my confession.. I REALLY ADORE MILD RAIN ALIAS GERIMIS DAN LANGIT MENDUNG since it gives me “space” for daydreaming. And the smell!! I recently read one article that discuss about rain..(I never read ones I should read but I read this) and I learnt one vocab: Petrichor, the smell of earth, soil right before rain hits, alias bau tanah. Rain is soothing, moisten the dust, and calming the heart 🙂

Second good thing is…I’m going to Jakarta this Wednesday! Going to attend Mutumanikam Nusantara Jewelry Expo at Balai Kartini, Kuningan, South Jakarta accompanying mom until Sunday, then back to Bali on Monday with first, super earlymorn flight…artinya dari kemarin Minggu malemya nginep di bandara, yang artinya bakalan luntang lantung hahaha. But WHEN WAS THE LAST TIME YOU DID SOMETHING FOR THE FIRST TIME?

And arriving at wordpress homepage today, I found…

Picture3

Half of dozen years!! Never remember the actual year I started blogging but today wordpress saying happy anniversary to me (and my blog) woww maybe this is the precise date! November 17th 2008. Semoga tulisannya makin berkualitas dan gak sekedar curcol.

Dampak Mengerikan Dibalik Pornografi

Share dari tulisan salah seorang ikhwan di Kaskus….

Baca sampai akhir gan, bikin merinding

Sering kita dengar kalau Bahaya Pornografi itu adalah merusak otak, mengacaukan pikiran, membuat malas. Just it ??? Ahhhhhh….. saya belum merasa belum puas dengan semua penjabaran itu. Saya butuh yang lebih ekstrim penjabarannya. Setelah mencari – cari beberapa referensi dan mendengarkan ceramah orang, yang tak kunjung menghilangkan dahaga penasaran itu,…… akhirnya saya sekarang tahu Bahayanya Pornografi Bagi Siapapun pecandunya ! Dan sekarang saya ingin berbagi kepada anda.

Saya yakin penjabaran saya akan menjelaskan secara krusial, intinya bahaya pornografi itu apa !

Jadi saya mohon banget perhatian anda sebentar !

Jadi kalau lagi chatting sambil ngakak-ngakak, lagi facebukan untuk ngomentarin status-status teman, lagi download lagu dan film, atau lagi ngeliat-ngeliat gambar…. Plise………. STOP dulu !!!

Baca artikel ini sampai selesai. Baru anda boleh melanjutkan kegiatan anda tadi. Oke ??? Continue reading

Morning Smoothie

Jam-jam segini, ya, jam segini adalah jam rentan galau karena besok akan kuliah, kemarin dan hari ini libur jadi ya rasanya..gitudeh. Post tetap dibuat supaya nggak nyesel terlewatkan.

Loading

Banana+mango+oat, instant pleasure😁✨ #vscocam

View on Instagram

Mangonana Smoothie

Bahan:
Mangga (kalo aku sih harus yg manis ini!) – 1/2 buah
Pisang ambon – 2 buah
Oat instan quaker yg kemasan merah – 3 sdm dilarutkan di air hangat sedikit
Susu cair lowfat, dingin – yg ini takarannya sesuai kekentalan yg diinginkan

How-to:
Blenderrrrrr semua inget kupas dulu mangga dan pisangnya

Agak lawak dan ngawur ya, lagi buru2 mau ngerjain yg lain:D